0 1565 04 februar, 2014 Nyheder februar 4, 2014 Indlæg af

Omfattende demonstrationer mod den franske regerings familiepolitik

Foule20fev-150x150[1]La Manif Pour Tous – lyder det bekendt? Sikkert ikke, for det er ikke den slags, der får omtale i main stream medierne, hverken herhjemme eller i resten af Europa. Men lad os tage det fra en ende af: Det er fransk – manif er en forkortet form af manifestation, der betyder demonstration, altså svarende til dansk ”demo” – pour tous betyder ”for alle” – summa summarum: demo for alle og enhver.

Og hvad er så det? Det er en bevægelse, som har grebet om sig i Frankrig og bredt sig ud i Europa. Man demonstrerer mod politikernes undergravelse af familien som institution, mod indførelse af homo-ægteskaber, mod at ord som mand og kone, far og mor bliver fortrængt af kønsneutrale gloser i skolernes undervisning, at kønsforskellen mellem mand og kvinde bortforklares som en social konstruktion, hvorved det kristne menneskesyn undermineres, at homoseksuelle har fået lov til at adoptere børn eller til at få børn ved hjælp af kunstig befrugtning – det hele sammenfattet i begrebet ”familifobi.”

I Frankrig rettes vreden mod præsident Hollande og hans regering. Den 2. februar blev der arrangeret omfattende demonstrationer i Paris og Lyon. Politiet anslog, at der var 80.000 mennesker på gaden i hovedstaden – arrangørerne, at der var over 500.000 og 40.000 i Lyon. Sikkert er det i hvert fald, at demonstrationen i Paris strakte sig små 7 kilometer mellem L’École Militaire og Place Denfert Rochereau, og at der var tale om fredelige demonstrationer.

mani2fBevægelsens talsmænd, som tæller flere borgmestre og i øvrigt også en repræsentant for de homoseksuelle, som var imod sidste års legalisering af homo-ægteskaber i Frankrig, henviser til en frisk meningsmåling, der viser, at 76 pct. af franskmændene mener, at regeringen generelt fører en familiefjendtlig politik, 58 pct. at den angriber traditionelle familieværdier, at 51 pct. er imod, at to kvinder kan adoptere et barn, og at 51 pct. er imod forskellige former for graviditetsbehandling af lesbiske kvinder og 54 pct. imod rugemødre – og kræver på den baggrund handling fra regeringens side.

Lignende demonstrationer fandt sted i Bruxelles, Bukarest, Madrid og Warszawa – især rettet mod den såkaldte Lunacek-rapport, som går vidt i sine krav om ligestilling i forhold til seksuel orientering og kønsidentitet. I Rom, hvor der nu er en italiensk afdeling af La Manif Pour Tous udtalte lederen Jacopho Coghe, at man vil fortsætte kampen for familiens rettigheder for enhver pris. Familien er under beskydning i Europa-Parlamentet, sagde han, men tilføjede, at han på baggrund af den brede tilslutning til dagens demonstration havde masser af håb for fremtidens Europa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *