Så meget om Frans’ påståede modstand mod abort
Kommentarer lukket til Så meget om Frans’ påståede modstand mod abort 544 02 juli, 2022 Nyheder juli 2, 2022 Indlæg af

Så meget om Frans’ påståede modstand mod abort

Handlinger siger ofte mere end ord. Også tavse handlinger, der består i ikke at løfte en finger, når man burde have gjort det. Det er Frans mere end nogen klar over. Det er faktisk hans foretrukne måde at udtrykke sig på, når han ønsker at sprede usikkerhed om spørgsmål, der burde være hævet over enhver tvivl for katolikker over konfirmationsalderen.

Det seneste eksempel på en sådan tavs kommunikation fik vi, da den demokratiske formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, mødtes med Frans om formiddagen den 29. juni. Her modtog hun  en velsignelse og deltog efterfølgende i messen i Peterskirken, som blev celebreret af ham selv, og hvor hun modtog kommunionen af en af præsterne.

Dette på trods af, at ærkebiskop Salvatora Codileone har meddelt hende, at hun ikke vil kunne modtage sakramentet i bispedømmet San Francisco, hvor hun hører til.

Læs også Cordileone versus Pelosi

Adskillige andre biskopper har bakket op bag  Cordileone og udtrykt deres bekymring over, at ”katolske” politikere som Nancy Pelosi og Joe Biden, der går ind for fri abort, giver anledning til forargelse ved at opmuntre til ”det onde”. Kirken, siger de, må gøre det klart, at katolikker ikke kan acceptere drab på ufødte børn og derfor må omvende sig og gå til skrifte, inden de kan modtage kommunion.

Det kommer ikke som en overraskelse, at både Pelosi og Biden har vist sig at være aldeles uimodtagelige for biskoppernes henvendelser. Og bedre bliver det med garanti ikke efter Frans’ faktiske blåstempling af deres propaganda.