Repræsentanternes Hus undsiger Planned Parenthood
Kommentarer lukket til Repræsentanternes Hus undsiger Planned Parenthood 1751 23 september, 2015 Nyheder september 23, 2015 Indlæg af

Repræsentanternes Hus undsiger Planned Parenthood

Med stemmerne 241-187 vedtog Repræsentanternes Hus den 18. september en lov, der skal sætte en stopper for offentlige bevillinger til Planned Parenthood. Lovforslaget var stillet af det republikanske kongresmedlem Diane Black fra Tennessee, som afviste den ofte gentagne påstand om, at en nedlukning af bevillingerne til PPA vil føre til, at tusindvis af amerikanske kvinder kommer til at stå uden basale sundhedsydelser: ”Denne lov indfører et etårs moratorium for alle føderale tilskud til Planned Parenthood. Den beskærer ikke på nogen måde sundhedsydelser til kvinder. I stedet overfører den bevillingerne til de over 13.500 sundhedscentre i hele landet, som tilbyder kvalificerede sundhedsydelser til dem, der har behov for det, og ikke udfører aborter.”

Samme dag vedtog Huset med stemmerne 248-177 en lov, der fastslår, at der er tale om overlagt mord, såfremt man dræber et levendefødt barn – f.eks. i forbindelse med en provokeret abort, hvor barnet endnu viser livstegn efter fødslen.

Den førstnævnte af de to love vil sandsynligvis ikke komme til at træde i kraft, uanset om den efterfølgende bliver vedtaget i Senatet. Præsident Obamas talsmand, Josh Earnest, har således gjort det klart, at Obama vil nedlægge veto mod ethvert forsøg på at fratage Planned Parenthood deres bevillinger. Så der er i realiteten tale om et slagsmål, der først lige er begyndt, erkender man i Pro Life-kredse.

Forskellen fra dette og tidligere forsøg på at løbe stormløb mod den frie aborts bastioner er imidlertid, at der denne gang ser ud til at være sprækker i den mur af tavshed, der i så godt som alle mainstream medier normalt hindrer offentligheden i at få kendskab til begivenheder af denne art. Ganske som i Danmark, hvor medierne som hovedregel aldrig omtaler forhold, der kunne stille den frie abort i et dårligt lys.

Debatten ind i valgkampen

CarlyFiorina-Debate-09172015-810px_810_500_55_s_c1

At der faktisk er ved at ske noget – et gennembrud er nok endnu for stort et ord – skyldes blandt andet, at de fleste republikanske præsidentkandidater har taget spørgsmålet op i de offentlige debatter, som er blevet transmitteret i de landsdækkende medier. Det gælder ikke mindst den eneste kvinde i kapløbet om at blive republikanernes præsidentkandidat, Carly Fiorina, der på kort tid er strøget op på en andenplads efter Donald Trump, som til gengæld ser ud til at have mistet pusten med et fald på omkring 10 pct.

I TV-debatten den 17. september opfordrede hun således præsident Obama og Hillary Clinton til at se de 10 videoer, der afslører Planned Parenthoods ulovlige aktiviteter, og henviste i den forbindelse til den 7. video, hvor Holly O’Donnell fortæller, hvordan man høstede hjernen på et fuldt udviklet foster, hvis hjerte endnu slog. At fratage en organisation, der foretager sig noget sådant, offentlige bevillinger, er, sagde hun, at betragte som et forsvar for, hvad denne nation står for.

Foreløbig er der ikke noget, der tyder på, at Hillary Clinton vil flytte sig i denne sag. Tværtimod. Hvor hun i sin første kommentar til videoerne gav udtryk, at hun følte sig ”foruroliget”, står hun nu fast på, at alt, hvad PPA foretager sig, sker inden for lovens rammer. Videoerne afviser hun som manipulerede billeder af virkeligheden. Samtidig erklærede hun i et interview den 20. september i CBS-udsendelsen ”Face the Nation”, at hun under ingen omstændigheder vil støtte en føderal lovgivning, der begrænser adgangen til abort ”på noget tidspunkt af graviditeten” –med andre ord helt frem til fødselstidspunktet.