Menneskeofringer i 1500-tallet – og i dag
Kommentarer lukket til Menneskeofringer i 1500-tallet – og i dag 2294 18 maj, 2015 Nyheder maj 18, 2015 Indlæg af

Menneskeofringer i 1500-tallet – og i dag

”Dødens kultur i den vestlige verden minder om aztekernes kultur i dens sidste dage med dens mange menneskeofringer,” sagde den engelske biskop Mark Davies for nylig til Catholic Herald i forbindelse med en rundrejse, hvor han medbragte et billede af Vor Frue af Guadeloupe[1]. Det sidste var ikke nogen tilfældighed, eftersom Vor Frue af Guadeloupe betragtes som de ufødte børns skytshelgen.

Biskop Davies uddybede den ovennævnte bemærkning med disse ord: ”Vi kan se en parallel til den vestlige verden i dag, som på tilsvarende måde ofrer og frasorterer millioner af mennesker i forbindelse med abort, fertilitetsbehandling og forsøg på fostre, og som nu tilmed truer dem på livet, som udgør den største økonomiske belastning – de syge og de gamle – med assisteret selvmord og eutanasi.”

Og han fortsatte: ”Vi har ikke lov til at betragte noget menneskes liv som mindre værdifuldt end vores eget – uanset om vi står over for den hjælpeløse flygtning, det ufødte barn eller den ensomme gamle.

I dag får vi på ny ved at se på denne kopi af Vor Frue af Guadeloupe et glimt af Jomfru Maria, sådan som hun viste sig for datidens mennesker midt i en døende kultur, den aztekiske verden, som var blevet til en dødens kultur, fordi den mente, at den grusomhed, der var forbundet med de talløse menneskeofringer, var nødvendig for samfundets opretholdelse.”

 

guadeloupe

[1] I 1531 viste Jomfru Maria sig gentagne gange for en indiansk født konvertit Juan Diego i Mexico. Den stedlige biskop forlangte et tegn på, at det virkelig var Maria, der viste sig for ham. Juan Diego bragte denne besked til Jomfru Maria, som pålagde ham at plukke nogle blomster på toppen af en bakketop i nærheden af det sted, hvor Mexico City ligger i dag. Juan Diego pakkede blomsterne ind i sin kappe og bragte dem til biskoppen, men da han foldede kappen ud, var blomsterne forvandlet til ”farvetryk” på kappen, hvor der endvidere var et billede af den bedende Jomfru Maria. Kappen opbevares endnu i Mexico City i den kirke, der bærer hendes navn. Miraklet førte millioner af konversioner med sig og bidrog således til at gøre en ende på den aztekiske kulturs systematiske menneskeofringer.