Markant stigning i antallet af overgreb mod Europas kristne
Kommentarer lukket til Markant stigning i antallet af overgreb mod Europas kristne 563 22 november, 2021 Nyheder november 22, 2021 Indlæg af

Markant stigning i antallet af overgreb mod Europas kristne

Den europæiske sikkerheds- og samarbejdsorganisation OSCE, har i løbet af 2020 registreret 980 overgreb rettet mod kristne i Europa, herunder brandstiftelser mod katolske kirker, vanhelligelse og tyveri af hostier, overfald på præster og hærværk på kirkebygninger foretaget af abortaktivister.

Der er tale om en markant stigning i forhold til 2019, hvor der kun var tale om 595 overgreb. Stigningen er hovedsageligt sket inden for kategorien hærværk (fra 459 tilfælde i 2019 til 871 i 2020), mens antallet af korporlige overfald på enkeltpersoner er faldet fra 80 til 56 i 2020.

Polen oplevede de fleste tilfælde af hærværk (241 i 2020) i form af overgreb mod katolske bygninger foranlediget af Kirkens holdning til abort. De hårdest ramte lande er dernæst Tyskland med 172 tilfælde, Frankrig med 159 og Italien 113.

OSCE rapporterede yderligere overgreb med blandt andet baggrund i antisemitisme og racisme – alt i alt 7.181 tilfælde.

Antallet af overgreb mod kristne er ifølge OSCE sandsynligvis højere, eftersom kun 11 af 57 lande rapporterede overgreb på kristne. Madeleine Enziberger, lederen af OIDACE (Observatoriet for intolerance og diskrimination mod kristne med sæde i Wien) forklarer det med, at man i medierne og i politiske kredse kun i beskedent omfang er nået til at betragte hadefulde udfald mod kristne som et samfundsmæssigt problem.

Herfra kan vi bekræfte, at danske medier og politiske kredse langt fra er nogen undtagelse. Hvornår er vi f.eks. i danske medier blevet orienteret om ildspåsættelser i tyske, franske, spanske eller italienske kirker?

Eksempelvis blev en katolsk kirke i Frankrig i oktober 2020 angrebet af ti maskerede mænd, som kørte en bil helt op til kirken og satte ild til bilen og således anrettede betydelige skader.

I den helt alvorlige ende finder vi korporlige angreb på kristne, eksempelvis i Notre Dame-kirken i Nice, hvor 3 personer blev dræbt med knivstik i oktober 2020. Overfald med knive på katolske præster er ligeledes forekommet i England, Polen, USA, Italien og Spanien.

Ligner det ikke en tendens, som vi måske burde begynde at interessere os for?