Kirken anerkender endnu en mirakuløs helbredelse i Lourdes
Kommentarer lukket til Kirken anerkender endnu en mirakuløs helbredelse i Lourdes 1680 11 februar, 2018 Nyheder februar 11, 2018 Indlæg af

Kirken anerkender endnu en mirakuløs helbredelse i Lourdes

Den franske biskop Jacques Benoit-Gonnin af Beauvais har erklæret, at helbredelsen af den katolske nonne, Bernadette Moriau, er et mirakel. Hendes helbredelse bliver dermed nr. 70 i rækken af helbredelser i Lourdes, som er blevet godkendt af Kirken.

Søster Bernadette Moriau, som i dag er 79 år, har i næsten 40 år af sit liv været lænket til en kørestol som følge af en kompliceret neurologisk lidelse, som efter lægernes udsagn er uhelbredelig. I 2008, 150-året for Maria-åbenbaringerne i Lourdes, lod hun sig overtale af sin læge til at deltage i en pilgrimsrejse til Lourdes arrangeret af hendes bispedømme. Efter at være vendt hjem fra Lourdes, fortæller hun, at hun hørte en stemme, der sagde til hende, at hun skulle tage sine benskinner af. Umiddelbart efter var hun i stand til at gå ved egen hjælp.

Søster Bernadette Moriau fortæller om sin helbredelse

I den følgende tid er hun blevet underkastet en lang række undersøgelser af den internationale lægelige kommission, der er ansvarlig for den faglige vurdering af helbredelserne i Lourdes – undersøgelser, der nu – ti år senere – har ført til den kirkelige afgørelse i sagen.

Maria-åbenbaringerne i Lourdes fandt sted i 1858, da den 14-årige Bernadette Soubirou, som var var vokset op i en fattig familie i denne lille by for foden af Pyrenæerne, var gået ud for at hente nedfaldsbrænde. Her fik hun  øje på en smuk ung hvidklædt kvinde i en grotte. Kvinden forklarede hende, at hun skulle vende tilbage til grotten hver dag i de næste to uger.

Højdepunktet kom, da hun af den lokale (skeptiske) sognepræst fik besked på at spørge ”damen” om, hvem hun var. Svaret fik hun på Mariae bebudelsesdag på den lokale dialekt, hvor Jomfru Maria præsenterede sig som Immaculado Concepciou (Den Uplettede Undfangelse) – en betegnelse, som den lille Bernadette med garanti ikke har kendt til, og som derfor også fik sognepræsten til at lægge enhver form for skepsis på hylden. Ordene var nemlig de samme, som paven kun 4 år tidligere, i 1854, havde brugt, da han højtideligt proklamerede dogmet om Marias uplettede undfangelse og dermed definitivt fastslog, at Maria fra sin undfangelses første øjeblik var uberørt af arvesynden.

Lourdes er i dag et af den kristne verdens største pilgrimssteder, som hvert år besøges af omkring 5 mio. mennesker. Kirken har fra begyndelsen været yderst forsigtig med at godkende helbredelser, hvoraf der har været adskillige tusinde, og kun ladet sådanne helbredelser slippe gennem nåleøjet, hvor der foreligger overbevisende videnskabelig dokumentation.

Læs også: Kirken om Maria og Miraklet i Lourdes