Kina: Politiet bortfører en af undergrundskirkens biskopper
Kommentarer lukket til Kina: Politiet bortfører en af undergrundskirkens biskopper 1277 28 marts, 2018 Nyheder marts 28, 2018 Indlæg af

Kina: Politiet bortfører en af undergrundskirkens biskopper

Biskop Vincent Guo Xijin – den ene af de to biskopper, Vatikanet gav ordre til at træde tilbage til fordel for en regerings-støttet prælat – er ifølge Asian News blevet pågrebet af det kinesiske politi.

Læs også: Xi Jinping strammer grebet og Kardinal Zen protesterer imod Vatikanets Ostpolitik

Det skete umiddelbart efter, at biskoppen havde nægtet at celebrere messen sammen med den ekskommunicerede biskop Vincent Zhan Silu, der som led i en kommende aftale mellem Vatikanet og det kinesiske regime skulle udnævnes til biskop, mens biskop Vincent Guo Xijin skulle degraderes til posten som hjælpebiskop under Zhan Silu. Det vides endnu ikke, om Vatikanet har ophævet ekskommunikationen af Zhan Silu.

Biskop Guo Xijin, rapporterer Asian News, blev mandag den 26. marts indkaldt til et møde af ”Kontoret for Religiøse Anliggender”, hvorefter han vendte tilbage til sin bolig og pakkede en kuffert. Han blev derefter ført bort af politiet.

Noget lignende skete for ham i påsken sidste år, hvor han blev tilbageholdt af myndighederne i 20 dage.

Det er vanskeligt ikke at se dette overgreb som et resultat af Vatikanets aktuelle ”Ostpolitik”, som mere og mere begynder at ligne en kapitulation over for landets kommunistiske regime.