Kina: Biskop Guo Xijn løsladt. Vatikanet: Ingen snarlig aftale med Kina
Kommentarer lukket til Kina: Biskop Guo Xijn løsladt. Vatikanet: Ingen snarlig aftale med Kina 1231 31 marts, 2018 Nyheder marts 31, 2018 Indlæg af

Kina: Biskop Guo Xijn løsladt. Vatikanet: Ingen snarlig aftale med Kina

Den kinesiske biskop Vincent Guo Xijn, som for nylig blev tilbageholdt af polititet efter at have nægtet at celebrere messen sammen med en biskop fra den regeringskontrollerede såkaldt katolske patriotiske forening (CCPA), er ifølge Asia News blevet løsladt.

Se også:  Kina: Politiet bortfører en af undergrundskirkens biskopper

Biskoppen blev ifølge repræsentanter for den Rom-tro undergrundskirke arresteret for at forhindre ham i at celebrere en planlagt oliemesse og fik i forbindelse med sin løsladelse forbud mod at fejre nogen som helst messe i sin egenskab af biskop, eftersom han ikke er godkendt af regeringen.

Vatikanets pressechef Greg Burke har efterfølgende meddelt, at der ikke i den nærmeste fremtid kan forventes en aftale mellem Vatikanet og Kina. Han tilføjede, at den hellige Fader nu som før står i nær kontakt med sine rådgivere, mens dialogen mellem Vatikanet og Kina fortsætter.

Den 86-årige biskop emeritus af Hong Kong, kardinal Joseph Zen, advarede allerede i begyndelsen af 2016 om, at Vatikanet var i færd med at ”forråde Den katolske Kirke i Kina” ved at ”give sin velsignelse til den nye skismatiske kirke”.

Se også: Kardinal Zen advarer imod Vatikanets Ostpolitik  

Det, vi oplever i øjeblikket, bekræfter ifølge Asia News kardinal Zens forudsigelser af, at biskopper og undergrundsmenigheder vil blive forfulgt og presset til at slutte sig til CCPA. Asia News minder endvidere om, at undergrundsbiskoppen Julius Jia Zhiguo af Zhengding (Hebei) blev fjernet af politiet for at forhindre ham i at kommentere dialogen mellem Kina og Vatikanet over for udenlandske journalister, som var til stede for at dække Folkekongressen i begyndelsen af marts.