Kardinal Zen: Pavens aftale med Kina er et skridt på vejen til udslettelse af den virkelige Kirke i landet
Kommentarer lukket til Kardinal Zen: Pavens aftale med Kina er et skridt på vejen til udslettelse af den virkelige Kirke i landet 1210 27 oktober, 2018 Nyheder oktober 27, 2018 Indlæg af

Kardinal Zen: Pavens aftale med Kina er et skridt på vejen til udslettelse af den virkelige Kirke i landet

Hvis jeg var vittighedstegner, ville jeg tegne den hellige Fader, der knæler ned foran præsident  Xi Jinping, rækker ham Himmerigets nøgler og siger: ”Jeg beder Dem venligst anerkende mig som pave”

I et debatindlæg den 24. oktober i New York Times har den tidligere biskop af Hong Kong, kardinal Joseph Zen, endnu engang advaret om, at Vatikanets nylige aftale med det totalitære regime i Kina højst sandsynligt vil føre til, at undergrundskirken, som i generationer er forblevet tro mod Rom, vil blive udslettet.

Aftalen blev indgået få måneder efter, at Xi Jinping for alvor var begyndt at optrappe forfølgelserne mod den kinesiske undergrundskirke, og intet tyder på, at presset mod katolikker eller andre kristne er blevet lettet som følge af aftalen.

Læs også: Xi Jinping strammer grebet

Kardinal Zen peger endvidere på, at pave Frans som en del af aftalen besluttede at anerkende de biskopper, som var indsat af regeringen uden tilladelse fra Vatikanet. To af dem har allerede deltaget i et møde i Rom sammen med biskopper fra hele verden. Men, spørger kardinal Zen, hvem valgte dem? Begge er kendt for at have tætte forbindelser til regeringen, og som jeg tidligere har sagt, er deres tilstedeværelse en fornærmelse mod Kinas gode biskopper.

De omkring 30 biskopper fra undergrundskirken, siger Zen, ”vil nu  blive tvunget til at blive en del af den såkaldte bispekonference – dette bur, hvor de vil udgøre en klar minoritet. Vatikanets aftale, som officielt blev indgået for at forene Kirken i Kina, kommer derfor til at betyde, at den virkelige Kirke i Kina vil blive udslettet.

Og han tilføjer: ”Hvis jeg var vittighedstegner, ville jeg tegne den hellige Fader, der knæler ned foran præsident  Xi Jinping, rækker ham Himmerigets nøgler og siger: ”Jeg beder Dem venligst anerkende mig som pave.”

”Til undergrundskirkens biskopper og præster kan jeg kun sige: Lad være med at starte et oprør. Men hvad hvis de nedlægger jeres kirker? Men hvad hvis I ikke længere kan holde gudstjenester? Så gå hjem og bed sammen med jeres familie. Gød jordbunden. Afvent bedre tider. Gå tilbage til katakomberne. Kommunismen varer ikke evigt.”

Kardinal Gerhard Müller har tidligere i denne måned udtalt, at han har større tillid til kardinal Zens vurdering af Kina kommunistiske regering end til Vatikanets aftale med Kina.

Kardinal Raymond Burke udtalte tidligere på ugen, at Vatikanets aftale med Kina er ”absolut uantagelig” og ”et forræderi mod de mange bekendere og martyrer, som i årevis har lidt og er blevet slået ihjel.”

Læs også Steven Moshers analyse: Et forræderi mod Kinas katolikker