Fire ordenssøstre myrdet i Yemen
Kommentarer lukket til Fire ordenssøstre myrdet i Yemen 1533 17 marts, 2016 Nyheder marts 17, 2016 Indlæg af

Fire ordenssøstre myrdet i Yemen

”Ingen har løftet en finger. Ingen viser interesse, når det er kristendommen, der er under angreb. Det samme skete for Jesus. Alle forlod ham, og det er præcis det samme, der sker for Kirken nu.”

Sådan sagde biskop Camillo Ballin i et interview med den internationale hjælpeorganisation Aid to the Church in Need, ACN, kort efter at fire søstre fra Moder Teresas orden ”Kærlighedens missionærer” den 4. marts blev myrdet i Aden af islamiske ekstremister.

Biskoppen, som leder det apostoliske vikariat i det nordlige Arabien, understregede, at drabene blev begået af had til den kristne tro, og at de fire nonner derfor med rette kan kaldes martyrer. Tre andre søstre blev myrdet i Yemen i 1988 og en katolsk kirke sprængt i luften af jihadister i 2015.

Biskoppen tilføjede, at ”de fire søstres martyrium er en bekræftelse på, at Moder Teresas orden fortsat er tæt forbundet med Jesus. For enhver, som står ham nær, må nødvendigvis tage del i hans lidelse og død. Disse søstre tog sig af de ældre og svage muslimer i deres varetægt – og blev til gengæld mødt med dræbende skud. Men Gud er ikke fraværende. Han ser alt og har en mening med det, han gør. Disse fanatikere, som begik denne rædsomme forbrydelse, har i virkeligheden fortalt hele verden, at søstrene var meget tæt forbundne med Jesus – så tæt, at de gik i døden for ham. Men deres død var ikke en afslutning, lige så lidt som Jesu død var det. Den blev efterfulgt af opstandelsen.”

Yemen er for tiden plaget af blodige konflikter både i form af rivalisering mellem forskellige stammer og i form af religiøst begrundede sammenstød. Ifølge FN har de årelange uroligheder ført til, at 2,4 mio. mennesker i dag er internt fordrevne i Yemen.