Biskop Strickland: Bispekonferencen taler ikke på mine vegne
Kommentarer lukket til Biskop Strickland: Bispekonferencen taler ikke på mine vegne 826 28 november, 2020 Nyheder november 28, 2020 Indlæg af

Biskop Strickland: Bispekonferencen taler ikke på mine vegne

Den amerikanske katolske bispekonference er kommet under skarp kritik fra Pro-Life-organisationer, efter at den umiddelbart efter præsidentvalget sendte Joe Biden en lykønskning med valgsejren.

Kritikken skyldes først og fremmest, at Biden går ind for fri abort fra det ufødte barns undfangelse til dets fødsel og derfor i realiteten har forladt den katolske Kirke.

Læs også: Er Joe Biden katolik?

Men hertil kommer, at resultatet af valget endnu ikke foreligger. Det gør det først, når undersøgelserne af anklagerne om valgsvindel er tilendebragt. I øjeblikket kører der adskillige sager mod de ansvarlige for den formodede valgsvindel i en række svingstater, som, hvis de falder ud til republikanernes fordel, vil kunne ændre det foreløbige valgresultat. Så hvad det angår, burde bispekonferencen have udvist større omtanke.

Lykønskningen fik også biskop Joseph Strickland, som i løbet af valgkampen ikke har lagt skjul på sin holdning til Bidens kampagne til at reagere på sin podcast, hvor han indledningsvis erklærede, at den amerikanske bispekonference (USCCB) ikke taler på hans vegne. ”USCCB”, skrev han, ”taler som organisation, men ikke på hver enkelt biskops vegne.” Og han fortsatte:

”En mørk sky har sænket sig over dette land, når USCCB og Planned Parenthood i fællesskab taler for at stemme for en Biden-Harris-administration, som går ind for at slagte uskyldige børn med abort i alle ni måneder af svangerskabet.”

Strickland mindede også om, at Biden har til hensigt at gøre Roe v. Wade (den kendelse i Højesteret, som i 1973 banede vejen for fri abort) til en føderal lov, det vil sige en lov, der kommer til at gælde i samtlige stater i USA, og at han endvidere har truet med at øge antallet af højesteretsdommere til mere end det dobbelte for at få flertal til at kunne gennemtvinge dette forehavende.