Kommentarer lukket til Vejen er banet for polygami! 1749 23 marts, 2015 Nyheder marts 23, 2015 Indlæg af

Vejen er banet for polygami!

Så skete det! Tre homoseksuelle mænd er blevet gift med hinanden i Thailand. Og det bliver næppe det sidste af den slags ”ægteskaber,” vi kommer til at se. Polygami er ganske vist forbudt de fleste steder i verden i dag. Men det er der jo så meget, der har været indtil for nylig, og det vil i givet fald ikke blive første gang, at det, man tidligere anså for fuldstændig utænkeligt, pludselig bliver til virkelighed.

Så hvis man mener, at denne thailandske romance er en enlig svale, eller at det ikke er noget, der vil kunne ske i vor del af verden, bør man lige stille sig selv det spørgsmål, hvilke argumenter man – efter at have legaliseret ”ægteskaber” mellem to personer af samme køn – strengt taget har tilbage for at kunne afvise tanken om et ”ægteskab” mellem tre eller for den sags skyld flere personer af samme køn. Argumentet for homo-ægteskaber var jo slet og ret, at når to mennesker elsker hinanden, så har de dermed ret til at blive gift, og så er spørgsmålet om, om de er det ene eller det andet køn, fuldstændig irrelevant. Kærligheden overvinder alt, ikke sandt?

Argumentet fik endnu mere slagkraft ved at blive formuleret som et direkte spørgsmål: Hvis to mennesker elsker hinanden, hvorfor vil du så forhindre dem i at bekræfte deres kærlighed i kirken eller på rådhuset?

Overtalelsesknebet bestod i, at enhver som ville vove at påstå, at der faktisk er noget i vejen for at kalde et homoseksuelt forhold for et ægteskab, nødvendigvis måtte komme til at fremstå som hjerteløs, homofob, reaktionær osv. osv.

Al erfaring viser, at har man sagt A, vil man før eller siden blive tvunget til at sige B. Så mon ikke nogen inden alt for længe vil stille spørgsmålet: Når tre eller flere mennesker af samme køn elsker hinanden, hvorfor skulle man så / ville du så / være så hjerteløs at hindre dem i at blive gift?

Et er sikkert. Det er en postgang for sent at påberåbe sig, hvad der står om det spørgsmål i hhv. Gl. og Ny Testamente. Det er blevet forsøgt, og det havde som bekendt ikke den ringeste effekt.

Læs også: Hvorfor vil Kirken ikke gå med til, at to personer af samme køn kan blive gift?