Trevi-fontænen i blodrød belysning
Kommentarer lukket til Trevi-fontænen i blodrød belysning 2102 25 april, 2016 Nyheder april 25, 2016 Indlæg af

Trevi-fontænen i blodrød belysning

Den 29. april kl. 20 vil en af Roms kendteste turistattraktioner, Trevi-fontænen, fremstå i rød projektørbelysning for at skabe opmærksomhed om nutidens kristne martyrer.

Det er den internationale kirkelige hjælpeorganisation ”Hjælp til Kirken i nød”, der står bag initiativet. Den røde farve skal minde tilskueren om det blod, der mange steder i verden dagligt udgydes af kristne, som må betale den højeste pris for at bekende deres tro. Den pakistanske ærkebiskop Joseph Coutts udtrykker det således: ”Det er vigtigt, at verden får at vide, at der endnu i det 21. århundrede er kristne, som bliver forfulgt og slået ihjel på grund af deres tro ligesom i de foregående århundreder.”

Irak og Syrien er blandt de lande, hvor forfølgelser af kristne p.t. forekommer i størst omfang. Kristne bliver dræbt, gjort til slaver eller fordrevet fra deres hjem af Islamisk Stat. Den samme skæbne overgår kristne i Nigeria, hvor den militante bevægelse Boko Haram hærger store dele af landet. I andre lande såsom Nordkorea og Somalia er kristendommen en forbudt religion.

Hovedtalerne ved aftenens arrangement er den kaldæiske biskop af Aleppo, Antoine Audo, og kardinal Mauro Piacenza, som er organisationens internationale formand. Arrangementet støttes endvidere af en række lokale katolske institutioner såsom Comunione e Liberazione, Caritas Italia, Focolare-bevægelsen og flere Pro Life organisationer.

Trevi-fontænen vil være belyst indtil kl. 2 om morgenen, og der vil på dens facade blive vist billeder af forfulgte kristne og ødelagte kirker fra hele verden.