Kommentarer lukket til Reformplanerne vedrørende administrationen af Vatikanets finanser skrider planmæssigt frem 1475 11 august, 2014 Nyheder august 11, 2014 Indlæg af

Reformplanerne vedrørende administrationen af Vatikanets finanser skrider planmæssigt frem

Cardinal_George_Pell

Kardinal George Pell – foto: wikimedia

En helt ny ledelsesmodel, personalereduktioner og effektivisering af administrationen skal forebygge fremtidige finansskandaler

Den australske kardinal George Pell, som paven i februar udpegede som leder af det nyoprettede økonomiske sekretariat, har i et interview med Catholic News Service meddelt, at der inden årets udgang vil blive udnævnt en uafhængig auditør, som får til opgave at varetage kommunikationen udadtil. Det er meningen, forklarede kardinalen, at alle skal have mulighed for at henvende sig til ham for at få svar på, hvordan Vatikanets midler bliver anvendt. ”Vi er meget opmærksomme på, at når folk giver penge til Kirken, forventer de, at de bliver brugt med omtanke og til gode formål. Derfor skal alle budgetprocedurer nu strømlines og forbedres.”

Gennemsigtighed står således højt på kardinalens dagsorden, som foruden en stribe vigtige strukturelle ændringer rummer planer om på længere sigt at reducere antallet af medarbejdere i administrationen samt give staben en mere international sammensætning. ”Pave Frans ønsker en fattig Kirke, som drager omsorg for de fattige,” sagde han, ”men det betyder ikke nødvendigvis en Kirke, hvis pengekasse er tom, og helt sikkert ikke en Kirke, som sløser med midlerne eller lader sig bestjæle.”

Kardinal Pell er meget optimistisk med hensyn til fremtiden. Det nye er, fremhæver han, at han som leder af det økonomiske sekretariat refererer direkte til paven, som helhjertet støtter projektet, og at den daglige ledelse fra nu af kommer til at bestå af både lægfolk og kardinaler, som træffer beslutninger på lige fod. Kardinalen arbejder endvidere tæt sammen med Det økonomiske Råd, som skal godkende alle vigtige beslutninger. ”Jeg kan ikke tage initiativer, som Rådet enten ikke har foreslået, eller som det ikke vil godkende,” præciserer han og tilføjer, at rådet består af otte kardinaler og syv lægfolk. På den måde har man sikret sig, at ”det bliver umuligt for en enkelt person, inklusive mig selv, at udøve en slags diktatorisk kontrol.”

Hele interviewet kan læses her: http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/1403285.htm