Pave Frans: Nej til befolkningskontrol
Kommentarer lukket til Pave Frans: Nej til befolkningskontrol 1228 27 oktober, 2017 Nyheder oktober 27, 2017 Indlæg af

Pave Frans: Nej til befolkningskontrol

I en tale til repræsentanter for FN’s fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) den 16. oktober kaldte pave Frans befolkningskontrol for ”en falsk løsning”.

De voksende problemer med at brødføde befolkningen i visse dele af verden, sagde paven, løses ikke ved at begrænse befolkningernes størrelse, men derimod ved at gøre en indsats for at fordele ressourcerne bedre og undgå spild.

Pave Frans afvisning af befolkningskontrol harmonerer med tidligere erklæringer fra Vatikanet, hvor man udtrykkeligt har modsat sig enhver fortolkning af FN’s udviklingsmål frem til 2030, der vil kunne tages til indtægt for abort, prævention, befolkningskontrol eller ekstrem feminisme, der betragter kønsidentitet som et frit valg.

I modsat retning peger imidlertid det forhold, at Det pavelige Videnskabernes Akademi og Det pavelige Akademi for Socialvidenskaberne har afholdt flere konferencer, hvor de indbudte talere  har været erklærede tilhængere af abort og befolkningskontrol, såsom vicepræsidenten for Population Council, John Bongaarts, økonomiprofessoren Jeffrey Sachs samt forfatteren til The Population Bomb, Paul Ehrlich, hvis dommedagsprofetier for længst er blevet dementeret af den faktiske udvikling.

Pavens udtalelse faldt interessant nok få dage inden afholdelsen af en international online konference om befolkningskontrol, hvor en række eksperter har kastet lys over befolkningslobbyens ideologi og aktiviteter – herunder også det forhold, at kræfter inden for den katolske Kirke samarbejder med fortalerne for befolkningskontrol.

Resultaterne fra denne konference vender vi tilbage til i den nærmeste fremtid.