Kommentarer lukket til Pave Frans: Barnet er en indikator for samfundets sundhedstilstand 1763 16 juni, 2014 Nyheder juni 16, 2014 Indlæg af

Pave Frans: Barnet er en indikator for samfundets sundhedstilstand

Fransweb

Under sit besøg i Det hellige Land i slutningen af maj fejrede pave Frans messe i Betlehem på pladsen foran Fødselskirken, hvor han i sin prædiken bl.a. sagde:

”Jesusbarnet, som blev født i Betlehem, er Guds tegn til dem, der ventede på frelsen, og det vil for altid være tegnet på Guds kærlighed og på hans nærvær i verden. Englen sagde til hyrderne: Og dette er tegnet, I får: I skal finde et barn… Også i dag er barnet et tegn. Et tegn på håb, et tegn på liv, men også et tegn, der tillader os at aflæse sundhedstilstanden i familien, i samfundet og i hele verdenssamfundet. Når børn bliver modtaget, elsket, forsvaret og deres rettigheder beskyttet, så er familien sund, og samfundet og verden derfor et bedre og mere menneskeligt sted at leve i.”

”Men,” tilføjede han, ”ulykkeligvis er der i denne verden, som har udviklet den mest raffinerede teknologi, endnu mange børn, som lever under umenneskelige forhold i storbyernes forstæder eller i landdistrikternes yderområder. Mange børn bliver i dag udbyttet, mishandlet, holdt under slavelignende vilkår og er ofre for vold og menneskehandel. Alt dette bør vi skamme os over i forhold til Gud, som blev barn for vores skyld….”

Det samme tema tog paven op den 11. juni under sin generalaudiens på Peterspladsen, hvor han dagen før ”Verdensdagen mod børnearbejde” sagde:

”Millioner af børn er tvunget til at arbejde under uværdige forhold, er ofre for alle mulige former for slaveri såvel som for seksuelle misbrug og diskrimination af forskellig art. Jeg håber inderligt, at det internationale samfund vil øge indsatsen for at beskytte børnene for at komme denne svøbe til livs.”

I denne forbindelse understregede paven vigtigheden af at leve i ”gudsfrygt”. ”Gudsfrygten”, sagde han, ”er en påmindelse til os om, hvor små vi er i forhold til Gud og hans kærlighed, og at vi gør klogt i at lægge vores liv i hans hænder – i ydmyghed, respekt og tillid til ham. Det er en påmindelse om, at vi ikke ved egne kræfter kan vinde det evige liv. Men det er også et faresignal, der skal minde os om vores syndighed. Hvis vi fremturer i synden, advarer Gud os om, at vi aldrig bliver lykkelige i dette liv, og at det til syvende og sidst kan ende galt for os.”

Noget lignende sagde paven i marts måned i en tale til ofre for den italienske mafia, hvor han advarede mafiaens medlemmer og menneskehandlere om risikoen for den evige fortabelse.