Kina: Regeringen strammer grebet om religiøse grupper
Kommentarer lukket til Kina: Regeringen strammer grebet om religiøse grupper 1660 12 oktober, 2016 Nyheder oktober 12, 2016 Indlæg af

Kina: Regeringen strammer grebet om religiøse grupper

… men kristendommen vinder frem.

Den amerikanske organisation China Aid, som støtter forfulgte kirker i Kina, skriver i en ny rapport offentliggjort i midten af september, at Statsrådet, som er landets højeste administrative myndighed, har varslet nye restriktioner mod religiøse grupper.

Restriktionerne har til formål at undertrykke alle ikke-officielle religiøse aktiviteter ved bl.a. at slå ned på kristne huskirker, bringe separatister i Tibet og Xinjiang-regionen til tavshed og underminere Vatikanets indflydelse på kinesiske katolikker. Netop fremmed indflydelse på kinesiske kirker er et fokuspoint i de nye restriktioner, som bl.a. vil forbyde kristne kinesere at studere eller undervise i udlandet.

Lederen af China Aid, Bob Fu, forklarer, at baggrunden for stramningerne med myndighedernes egne ord er bekymringen for kristendommens ”overophedede vækst”. Kristendommen bliver af den kommunistiske ledelse opfattet som en politisk rival. ”Ingen i Kina tror på kommunismen,” siger han, ”og alle kan se, hvor korrupt den herskende klasse er. Det står i skarp kontrast til den måde, de kristne lever på.”

Af China Aid’s årsrapport for 2015, som er baseret på rapporter fra religiøse grupper over hele Kina, fremgår det, at der i den seneste 9 år har været en konstant stigning i antallet af alvorlige overgreb mod enkeltpersoner, en udvikling, som fortsat kan ses i tallene fra 2015, hvor stigningen i forhold til 2014 var på 4,74 pct. Men forfølgelserne omfatter også nedrivning af kirker og fjernelse af tusinder af kors fra kirkernes tage eller facader. Hundredevis af deltagere i protestdemonstrationer har fået fængselsstraffe eller er blevet idømt husarrest.

I byen Wenzhou i provinsen Zhejiang reagerede politiet i slutningen af august 2015 på modstanden mod kirkenedrivningerne ved at arrestere 20 advokater for menneskerettigheder, præster og kirkeledere. Ingen af dem fik, så længe de var tilbageholdt, tilladelse til at modtage besøg fra familiemedlemmer eller deres advokater.

Hele rapporten kan læses på: http://www.chinaaid.org/2016/05/china-aid-releases-2015-annual-report.html  

Trods de mange systematiske forfølgelser rapporteres det fra flere sider, at der til stadighed bliver flere kristne i Kina. Bob Fu siger således i en kommentar til LifeSiteNews, at der i kølvandet på den ny bølge af forfølgelser sker en opblomstring af kristendommen. Det samme konstaterer Emily Fuentes fra Open Doors: ”Kristendommen vokser hurtigst der, hvor forfølgelserne er værst.” Og TIME Magazines tidligere redaktionschef i Beijing, David Aikman, vurderer, at den årlige stigning i antallet af kristne er på omkring 7 pct.

Ifølge den amerikanske ”Kommission for international religionsfrihed” er der 68 millioner og knap 25 millioner muslimer i Kina i dag. Forfølgelserne er ifølge kommissionen en del af et bevidst og vedholdende mønster, hvor man slår hårdt ned på menneskerettigheder og afvigende meninger af enhver art.