Kardinal Pell frifundet af højesteret
Kommentarer lukket til Kardinal Pell frifundet af højesteret 1029 07 april, 2020 Nyheder april 7, 2020 Indlæg af

Kardinal Pell frifundet af højesteret

Kardinal George Pell, som har siddet fængslet i sit hjemland Australien i knap 14 måneder anklaget for at have seksuelt misbrugt to drenge, er nu omsider endegyldigt blevet frifundet af den australske højesteret.

Sagen går fire år tilbage, da han blev anklaget for efter en gudstjeneste i Sct Patricks katedralen i Melbourne i 1996 at have forgrebet sig på to ministranter. Pell valgte frivilligt at rejse tilbage til Australien for at få renset sit navn. ”Jeg er er uskyldig i disse anklager, ” sagde han ved den lejlighed. ”De er falske. Selve tanken om seksuelt misbrug er mig i den grad imod.”

Herefter fulgte der et forløb, hvor sagen blev behandlet af flere retsinstanser, som alle fandt ham skyldig – på trods af, at anklagerne byggede på et papirstyndt grundlag. Den ene af de formodede ofre døde, inden sagen kom for retten, men nåede at tilstå over for sin mor, at der var tale om en falsk anklage. Hertil kom, at både dommere og nævninge undervejs i forløbet valgte helt at se bort fra de mange vidner, der bedyrede, at kardinalen havde befundet sig på pladsen foran katedralen netop på det tidspunkt, misbruget skulle have fundet sted. Pells forsvarere har yderligere – på grundlag af de foreliggende oplysninger om tid og sted – kunnet fastslå, at han i givet fald kun ville have haft 5-6 minutter til at gennemføre sit overgreb på begge drenge.

Meget tyder på, at den mildt sagt sjuskede rettergang kan hænge sammen med, at afsløringerne af præsters misbrug  på det tidspunkt, hvor Pell første gang  blev kendt skyldig af en nævningedomstol, var på deres højeste. Med andre ord: der var stemning for at få stillet de skyldige til ansvar for misgerningerne så hurtigt som muligt.

Kardinal Pell takkede efterfølgende de mange, der har støttet ham undervejs i forløbet, og understregede samtidig, at han ikke bærer nag mod sine anklagere, men betragter sin tid i fængslet som et ophold i skærsilden for at gøre bod for Kirkens synder.