Kardinal Müller: USA’s valg er afgørende for, om demokrati eller diktatur skal styre verden
Kommentarer lukket til Kardinal Müller: USA’s valg er afgørende for, om demokrati eller diktatur skal styre verden 862 03 oktober, 2020 Nyheder oktober 3, 2020 Indlæg af

Kardinal Müller: USA’s valg er afgørende for, om demokrati eller diktatur skal styre verden

”Resultatet af det forestående amerikanske valg bliver afgørende for, om USA bevarer sin position som den dominerende supermagt i verden, eller om et kommunistisk diktatur indtager denne plads i verdenssamfundet”.

Denne vurdering blev for nylig fremsat i et interview af ingen ringere end den forhenværende præfekt for Troslærekongregationen, kardinal Gerhard Müller, som tilføjede, at ”verden ser hen til Amerika, fordi dette skæbnesvangre valg vil blive bestemmende for demokratiets og menneskerettighedernes fremtid i de kommende årtier”.

Det uddyber han således: ”Rivaliseringen mellem USA og det kommunistiske Kina er ikke en sportskamp, hvor to supermagter strides om første- og andenpladsen. Det drejer sig om valget mellem to uforenelige størrelser: demokrati eller diktatur.”

”Den frie verden står i gæld til det amerikanske folk for at have frelst den vestlige civilisation, som er grundlagt på respekten for det enkelte menneskes frihed og værdighed,” sagde Müller og advarede om, at denne arv nu bliver udfordret af Kina. ”Fordi USA er den førende magt i den frie verden, har landet også pligt til  at sætte en stopper for den kommunistiske supermagts imperialistiske stræben efter verdensherredømmet og dermed tillade det kinesiske folk og andre undertrykte folk at tilslutte sig frie menneskers fællesskab og solidaritet.”

Kardinal Müller opfordrede også både den katolske Kirke og almindelige katolikker til at gøre sig klart, hvad der står på spil ved dette valg – lige fra ”det enkelte menneskes absolutte værdi og religionsfriheden” til ”de grundlæggende  globale perspektiver” – og undlade at tage stilling på grundlag af følelsesmæssige og ideologiske præferencer”.

”Der er tre afgørende punkter i det kommende valg. For det første, at man siger ”ja” til livet og dermed tager afstand fra abort. Dernæst, at man bakker op om religionsfriheden og  afviser gender-ideologien, og for det tredje, at man støtter USA’s forsvar for demokratiet og menneskerettighederne mod diktaturerne.”

Helt konkret pegede han på, at ”den forhenværende vicepræsident Joe Biden fører sin kampagne på en plan om at indføre gratis aborter under hele graviditeten i samtlige stater. Trump har derimod arbejdet på at afskaffe statslig finansiering af abortindgreb og statsstøtte til abortindustrien. Herunder har han udvidet den såkaldte Mexico City Policy (som bremser for tilskud til udenlandske abortaktiviteter), udelukket  organisationer, der er involveret i abort, fra at modtage midler fra familieplanlægningsfonde, indført lovgivning med henblik på at bremse for alle offentlige bevillinger til Planned Parenthood og på at forbyde sene aborter.”