Irlands skæbnetime
Kommentarer lukket til Irlands skæbnetime 1409 15 marts, 2018 Nyheder marts 15, 2018 Indlæg af

Irlands skæbnetime

100.000 demonstranter gik for nylig på gaden i Dublin for at forsvare The 8th Amendment – det tillæg til den irske forfatning, som præciserer, at staten anerkender de ufødte børns ret til livet og forpligter sig til at forsvare og opretholde denne ret.

Demonstrationen var en reaktion på, at regeringen har udskrevet en folkeafstemning i slutningen af maj måned, som kan ende med, at dette lovtillæg afskaffes, hvilket i praksis vil resultere i, at døren bliver åbnet på vid gab for at indføre fri abort i Irland.

Den såkaldte Abortion Rights Campaign, som består af forskellige pro-choice-bevægelser, har i årevis har ført en aggressiv kampagne for fri abort i landet blandt andet for midler doneret af den amerikanske milliardær George Soros. Soros har det som sit erklærede mål at få afskaffet enhver form for restriktiv abortlovgivning i denne verden. Hans særlige interesse for Irland kom for en dag, da hacker-gruppen DCLeaks i slutningen af 2016 lagde hans organisation Open society Institute’s strategiplan for 2016-2019 ud på nettet.

Af denne plan fremgår det, at man i første omgang vil slå til i Irland, som er en af abortmodstandens vigtigste bastioner. Dermed håber man at fremkalde en slags dominoeffekt, således at presset øges på de øvrige lande, der endnu holder stand: Polen, Nordirland og lilleputstaterne San Marino, Andorra og Malta. For at det kan lykkes stiller Soros’ institut de nødvendige millioner til rådighed for de lokale abortgrupper, herunder den irske afdeling af Amnesty International. Og der er rigeligt med penge til rådighed. Forbes Magazine vurderede i 2016, at Soros alt i alt er god for 25 milliarder dollars. Derfor var det også kun et greb i lommen, da Soros støttede Hillary Clintons valgkampagne med sølle 25 millioner dollars.

George Soros: En sejr i Irland, som har en af de mest restriktive abortlove i verden, vil kunne påvirke andre stærkt katolske lande i Europa som f.eks. Polen, og levere et ønskeligt bevis på, at forandring er mulig selv i særdeles konservative områder. 

Men er Irland ikke et katolsk land? Jo, bevares. Men Irland er også i stigende grad et sekulariseret land. Det fremgår bl.a. af, at befolkningen i 2015 sagde ja til ”mangfoldighed” og med et flertal på 62% stemte for en legalisering af homoægteskaber. Hertil kommer ifølge den irske pro-life-organisation Life Institute den vanskelighed, at de toneangivende medier i landet er ”utroligt tendentiøse” i deres dækning af debatten, og dernæst, at politikerne ikke er ganske ufølsomme over for det faktum, at irske delegationer gang på gang har måttet finde sig i anklager fra både EU og FN for ikke at respektere kvinders ”rettigheder”.

Oven i alt dette skal man heller ikke glemme, at den katolske Kirke i Irland har været ramt af mange skandaler, som de ”progressive” kræfter har været dygtige til at udnytte. Og når disse kræfter tilmed har fået en økonomisk saltvandsindsprøjtning, der har tilladt dem at stable en velsmurt propagandamaskine på benene, skal man ikke undre sig over, at det i hvert fald indtil for nylig har set ud til, at den 8. amendment, som blev vedtaget i 1983, skal ende som en parentes i landets historie.

Pro-life-bevægelsens demonstration giver håb om, at det endnu engang vil kunne lykkes at samle et flertal for at beskytte af det ufødte barns ret til livet, men denne gang er der lagt op til en gyser.