Elon Musk: Det faldende befolkningstal er det største problem, verden står over for i dag
Kommentarer lukket til Elon Musk: Det faldende befolkningstal er det største problem, verden står over for i dag 1084 12 december, 2019 Nyheder december 12, 2019 Indlæg af

Elon Musk: Det faldende befolkningstal er det største problem, verden står over for i dag

Den canadisk-amerikanske ingeniør, opfinder og milliardær Elon Musk har ved flere lejligheder i årets løb advaret mod det befolkningssammenbrud, som i øjeblikket truer det meste af verden.

Musk, som de fleste kender som skaberen af Teslas elbiler, og som i øjeblikket blandt andet arbejder på et projekt, hvor solenergi skal levere strøm til hele USA, deltog den 29. august i år i en konference i Shanghai om kunstig intelligens, hvor han, da talen faldt på Kinas lave fødselsrate, bemærkede, at den kinesiske befolkningspolitik udgør et alvorligt problem. ”De fleste,” sagde Musk, ”tror, at vi er for mange mennesker på jorden, men det er faktisk et forældet synspunkt. Jeg vil gerne understrege, at det største problem inden for de næste 20 år vil blive befolkningssammenbruddet – ikke befolkningseksplosionen”. Og han tilføjede, at det ikke er et problem, som vil kunne løses ved hjælp af indvandring, fordi det allerede er tæt på at være et globalt problem.

New York Times, som tilbage i juni 2015 måtte erkende, at den såkaldte befolkningseksplosion havde vist sig at være en fuser, bakkede op om Elon Musks vurdering i en artikel i begyndelsen af december i år med overskriften ”The End of Babies”. Her henviste man blandt andet til, at demografer i dag er enige om, at fødselsraterne i hele verden i 2070 vil falde ned under de 2,1, der skal til for at bevare status quo – med alvorlige problemer til følge. Denne grænse er allerede overskredet af halvdelen af alle verdens lande – eksempelvis i Europa,hvor den gennemsnitlige fødselsrate p.t. er omkring 1,5.

Læs også: Befolkningsbomben var en fuser

Lederen af Population Research Institute, Steven Mosher, bekræfter ligeledes, at ikke blot Vesten og Kina, men også resten af verdens lande vil stå med et stort problem i løbet af de næste årtier. For at dæmme op for denne udvikling anbefaler han, at man lader sig inspirere af Ungarn, hvor man har haft held med en familiepolitik, der økonomisk og på anden vis støtter unge familiers ønske om at sætte børn i verden.