Dystre udsigter for pro life-sagen efter regeringsskiftet i USA
Kommentarer lukket til Dystre udsigter for pro life-sagen efter regeringsskiftet i USA 803 22 februar, 2021 Nyheder februar 22, 2021 Indlæg af

Dystre udsigter for pro life-sagen efter regeringsskiftet i USA

Ifølge den amerikanske abortudbyder Planned Parenthoods årsberetning har 2019 været et år med en rekordstor omsætning. Organisationen har foretaget over 354.000 aborter – en stigning på mere end 9.000 i forhold til året før.

Fremgangen skyldes ikke, at der alt i alt blev foretaget flere aborter i USA i 2019, men at Planned Parenthood har taget markedsandele fra andre udbydere i de seneste år. Antallet af aborter som helhed er til gengæld faldet. Det samme gælder amerikanernes tilslutning til fri abort.

En ny landsdækkende meningsmåling foretaget i første halvdel af 2021 af det ansete Marist College polling firm har således vist, at 51% overordnet betragter sig selv som pro life, hvilket nærmere bestemt vil sige, at 12% mener, at ingen aborter under nogen omstændigheder bør være tilladt, mens 11% mener, at aborter kun bør tillades i de tilfælde, hvor moderens liv er i fare, og 28%, at aborter kun må foretages, såfremt der er tale om voldtægt, incest eller om en risiko for moderens liv.

På aborttilhængernes side var der kun 15%, der var enige med Joe Biden og Planned Parenthood om, at aborter skal være tilladt under hele graviditeten. Interessant nok er der i denne gruppe, som kalder sig pro choice, 20%, som mener, at abort kun bør tillades i visse tilfælde. Hermed når man op til omkring 70%, der ønsker større eller mindre begrænsninger af adgangen til abort.

I en kommentar til statistikken udtrykte lederen af pro life-organisationen Susan B. Anthony List, Marjorie Dannenfelser, bekymring over situationen som helhed og benyttede lejligheden til at påpege, at Planned Parenthood ikke, som den forsøger at bilde os ind, tager sig af helbredsydelser, men helt og holdent fokuserer på abort.

Og hun tilføjede: ”Med Joe Biden og Kamala Harris i Det Hvide Hus, kan vi forvente en udvikling, hvor demokraterne vil forsøge at tvinge skatteyderne til at finansiere abortkampagner både hjemme og i udlandet, ophæve sikkerhedsbestemmelser for abortfremkaldende medikamenter og i det hele taget rulle alle fremskridt på abortområdet tilbage. Men pro life-bevægelsen vil utrætteligt fortsætte arbejdet med at afsløre demokraternes ekstremistiske abortpolitik og samtidig skaffe de livsbekræftende alternativer til veje, som kvinder og familier fortjener”.