Cecile Richards benægter alt i kongreshøring
Kommentarer lukket til Cecile Richards benægter alt i kongreshøring 1741 01 oktober, 2015 Nyheder oktober 1, 2015 Indlæg af

Cecile Richards benægter alt i kongreshøring

Planned Parenthoods administrerende direktør Cecile Richards havde ikke meget at byde på, da hun tirsdag den 29. tog plads i den varme stol for at forklare sig i en kongreshøring. Faktisk gjorde hun ikke andet end at gentage, hvad hun hidtil har sagt: at de 10 videoer, der indtil nu er offentliggjort er manipulerede og derfor giver et fejlagtigt indtryk af, hvad de forskellige topchefer i organisationen i virkeligheden sagde, og at ”donationer” af fosterdele kun udgør en forsvindende lille del af PPA’s aktiviteter.

Samme dag blev hendes påstand om, at videoerne skulle være manipulerede imidlertid grundigt dementeret af IT-virksomheden Coalfire, der bl.a. foretager analyser af digitalt materiale i forbindelse med kriminalsager. I en 14-siders rapport konkluderer firmaet, at ”videooptagelserne er autentiske, og at der ikke foreligger evidens for manipulationer eller redigeringer.”

Rapporten adskiller sig især med hensyn til den overordnede konklusion fra den rapport, Planned Parenthood tidligere bestilte hos Fusion GPS, et firma med tætte forbindelser til det demokratiske parti. Fusion kunne ganske vist ikke påvise, at materialet skulle være manipuleret, men konkluderede ikke desto mindre, at det ikke havde nogen værdi som bevismateriale, og at det fra et journalistisk synspunkt savnede troværdighed.

Coalfire nåede frem til sin konklusion ved at undersøge de koder, der viser på hvilket klokkeslæt og i hvilken rækkefølge de enkelte optagelser er foretaget, og ved at undersøge de kameraer, der blev benyttet.

Hertil kommer, at Coalfire havde adgang til hele materialet. På den baggrund kunne man fastslå, at de sekvenser, der ikke var blevet offentliggjort på YouTube, udelukkende indeholdt optagelser uden relevans i den givne sammenhæng, såsom diverse pauser og samtaler om andre emner.

Tilbyder Planned Parenthood mammografi?[1]

I et andet spørgsmål blev Cecile Richards indhentet af fortiden, da hun blev bedt om at be- eller afkræfte, om Planned Parenthood foretager mammografi. Hertil svarede hun, at PPA ikke i en eneste af sine filialer har det fornødne apparatur til at gøre det, og tilføjede: ”Og det har vi heller aldrig påstået.”

Det var ikke desto mindre, hvad Cecile Richards gjorde i 2011, da PPA’s bevillinger ligesom nu var i farezonen, efter at Repræsentanternes Hus havde stemt for, at de skulle ophøre. I den sammenhæng havde hun brug for at kunne slå på, at PPA tilbyder helt basale sundhedsydelser og ikke kun er en ”abort-fabrik” – og lod sig derfor interviewe i den amerikanske TV-vært Joy Behars talkshow, hvor hun sagde: ”Hvis den lov nogensinde træder i kraft, vil millioner af kvinder i dette land miste deres adgang til sundhedsydelser – ikke til abort eller familieplanlægning, men til sådan noget som mammografi, screeninger for kræft, livmoderhalskræft…”

Det samme skete i en pressemeddelelse i 2012, hvor PPA erklærede, at ”Planned Parenthood gør det muligt for kvinder over hele landet at få foretaget mammografi som blot et enkelt af den vifte af sundhedsydelser, Planned Parenthood sundhedscentre stiller til rådighed for knap tre millioner patienter hvert år.”

Men nu ved vi altså fra hendes egen mund, at PPA ikke tilbyder mammografi og aldrig har gjort det – og at hun og PPA indtil nu har henholdsvis løjet om og fortiet sandheden om dette forhold.

Sandheden er, at PPA kun har autorisation til at foretage manuelle brystundersøgelser og derfor, såfremt der opstår en mistanke om kræft, er nødt til at henvise patienten til videre undersøgelser og behandling andetsteds. Det er i øvrigt en kendsgerning, der hele tiden har været tilgængelig på de amerikanske sundhedsmyndigheders hjemmeside, hvor man fører en liste over de klinikker, som tilbyder mammografi. Her har PPA ikke på noget tidspunkt figureret.

[1] Røntgenundersøgelse af brystet