C. S. Lewis om Jesus
Kommentarer lukket til C. S. Lewis om Jesus 2267 08 januar, 2015 Opstandelsen januar 8, 2015 Indlæg af

C. S. Lewis om Jesus

C.S. Lewis (1898-1963) var professor i middelalder- og renæssancelitteratur ved universitet i Cambridge og forfatter til en række apologetiske bøger. Mange vil især kende ham for eventyrbøgerne om Narnia (The Chronicles of Narnia). Dette citat stammer fra bogen Mere Christianity 1942, dansk udgave: ”Dette er kristendom” Forlaget Scandinavia 1981.

Kristus siger, at han er ”ydmyg” og ”sagtmodig”, og vi tror ham uden at lægge mærke til, at hvis han kun var et menneske, ville orden ydmyg og sagtmodig være de sidste i verden, vi ville finde på at bruge om visse af de ting, han siger.

Jeg prøver her at forhindre nogen i at komme med den helt afsindige tanke om ham, som man ofte hører folk fremføre: ”Jeg vil godt acceptere Jesus som en stor morallærer, men jeg accepterer ikke hans påstand om at være Gud.” Det er lige netop det, vi ikke kan sige. Et menneske, der blot var et menneske, men sagde de ting, Jesus sagde, ville ikke være en stor morallærer. Han ville enten være sindssyg – på linje med en mand, der påstår, at han er et pocheret æg – eller også ville han være Djævelen selv. Enhver må træffe et valg. Enten var og er dette menneske Guds Søn, eller også er han en galning eller noget endnu værre. Man kan spærre ham inde som sindssyg, man kan spytte på ham og slå ham ihjel som en dæmon – eller man kan falde ned for hans fødder og kalde ham ”Herre og Gud”. Men lad os ikke komme med dette nedladende vås om, at han var en stor morallærer. Den udvej har han ikke givet os. Det er ikke hans mål.